2014. Помер Багмут Петро Іванович – батько Миколи Багмута.

21 лютого 2014 року
Помер Багмут Петро Іванович – батько Миколи Багмута

21 лютого 2014 року в селищі Лосинівка Чернігівської області помер Багмут Петро Іванович – батько члена родини Миколи Багмута, свекор Віри Янишівської, дідусь Мар’яни та Наталі Багмутів та прадід Мирослави…

Покійний народився 20 серпня 1929 року в селищі міського типу Лосинівка Ніжинського району на Чернігівщині. Тут виріс і проживав до останніх своїх днів.

Петро Багмут прожив многотрудне, але чесне і красиве життя. Господь обдарував його також завидним довголіттям. В серпні 2013 року йому виповнилося 84 роки.

В 4-річному віці Петро став свідком і пережив найбільшу трагедію українців 20 століття  – Голодомор 1933 року на підрадянській Україні. Ця подія залишила на все життя глибокий слід у його свідомості.

Трудова діяльність Петра Багмута була зв’язана, в основному, із залізничною станцією Лосинівка, що знаходиться  за6 кмвід селища. Там він працював на скромній посаді вантажника. Останні роки трудової біографії Петра Івановича пройшли на аналогічній посаді в сільському споживчому товаристві /сільпо/.

Разом з дружиною – Марією Василівною, дівоче прізвище – Кабанець, побудували будинок, народили, виростили та вивчили двох дітей – сина Миколу та дочку Катерину.

Похорон покійного відбувся на другий день – 22 лютого, в суботу. Проводжали в останню путь Петра Івановича двоє дітей, невістка Віра та зять Михайло, онуки Мар’яна, Наталя, Ірина, правнука Мирослава. Присутні були також сусіди, родичі, численні співробітники та друзі дітей.

Чин похорону здійснив отець Олег Гуга – священник Лосинівської парафії Української православної церкви /МП/.

Поховали покійного на селищному  цвинтарі поруч з могилою дружини Марії.

Смерть і похорони Петра Багмута співпали з днями найвищого загострення ситуації підчас третьої української революції, що ввійшла в історію під назвою “”Євромайдан або Революції Гідності” 2014 року. 18-19 лютого була остання спроба силового розгону Майдану. Напередодні його смерті /20 лютого 2014 р/ відбувся розстріл снайперами майже сотні мирних мітингувальників, а день його похорону співпав власне з перемогою Революції гідності.

Детальніше про життя цієї чудової людини можна дізнатися зі статті його онуки Наталки “До діда”. Стаття опублікована 27 березня 2014 році на цьому Сайті в розділі “Блоги”.

 

Автори публікації ‑ Мирослав Янишівський, Микола Багмут.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *