2014. Одруження Багмут Мар’яни Миколаївни та Тишківського Романа Степановича

 3 травня 2014 року.
Одруження Багмут Мар’яни Миколаївни та Тишківського Романа  Степановича

Багмут Мар’яна Миколаївна 3-го травня 2014 року взяла шлюб з Тишківським Романом Степановичем.

Мар’яна, представниця 3-го покоління родини, дочка Віри Янишівської та Миколи Багмута. Мар’яна народилася 2 грудня 1980 року. У свідоцтві про місце народження вказано селище міського типу Лосинівка Ніжинського району на Чернігівщині, тобто батьківщина тата Миколи і місце проживання сім’ї. Фактичним місцем народженням Мар’яни є село Витвиця, тобто батьківщина мами. Тут же у Витвиці, підпільно, дома була охрещена отцем Пирогом. Хресними батьками був брат мами Мирослав та сестра тата Катерина, яка з такої нагоди приїхала з Лосинівки до Витвиці.

Виростала та закінчила школу в селищі Лосинівці.

Роман Тишківський народився в селі Витвиці 20 лютого 1979 року. Батько Романа, – покійний Степан Тишківський, виростав на одному кутку з мамою Мар’яни – Вірою та всіма представниками 2-го покоління. Мама Романа – Оксана, дівоче прізвище Покришка є витвицькою невісткою. Вона народилася в селі Слобода Болехівська.

Роман виростав та закінчив школу у Витвиці.

Молодята познайомилися приблизно 17 років тому у Витвиці, куди Мар’яна приїжджала на канікули до діда Славка та баби Оксани. Потім була довга дорога один до одного, сповнена розлук, зустрічей, драм та інших перипитій, традиційних і вічних для цієї сфери людських відносин.

Офіційна реєстрація шлюбу, відома на побутовому слензі як “розписка”,   відбулася 29 квітня, вівторок, у Витвицькій сільській раді. Від імені української держави шлюб узаконила секретар сільради пані Січка Віра Степанівна.

Вінчання /церковний шлюб/ відбувся 3 травня, субота, у храмі святого Андрія Первозваного в селі Витвиці. Храм належить громаді Української Православної церкви Київського патріархату. Чин шлюбу  здійснив отець Василь Шкудор.

На вінчанні були присутні батьки Мар’яни, мама Романа, численні родичі молодої та молодого, зокрема всі представники 2-го покоління. Дружбами на церемонії були Оксана Лук’яненко та Василь Витвицький. Оксана – є двоюрідною сестрою Мар’яни, народилася і виросла в Обухові на Київщині. Василь – її наречений. Народився і виріс в Тюменській області в Росії. Обоє є “витвицькими ”онуками.

Весільна забава з нагоди одруження  Мар’яни та Романа відбулася після вінчання на садибі Тишківських на Порошницях. Музичне обслуговування здійснював вокально-інструментальний гурт  з Болехова.

Родина Янишівських щиро вітає у своїх лавах нове поповнення – Романа, представника славної родини Тишківських. За витвицькою традицією бажаємо молодим  “щісті-здоровлі, многая і благая літа”.

 

Мирослав Янишівський

10 травня 2014 р.

 

Інформація про одруження Мар’яни і Романа представлена також в інших розділах Родинного сайту.

Стаття Мар’яна і кум: де-які зауваги до початку історії” 

Відеофільм “Мар’яна і Роман. Весілля у Витвиці” 

 

 

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *