2014. Сім’я Марти та Віктора Лук’яненків переїхала в нову квартиру

1 січня 2014 року.
Сім’я Марти та Віктора Лук’яненків переїхала в  нову квартиру

Сім’я Марти та Віктора Лук’яненків є п’ятою по рахунку серед сімей 2-го покоління. Вона проживає в місті Обухові, що знаходиться на півдні від Києва відстані не більше 45 хвилин їзди маршруткою.

Це вже третє житло Лук’яненків у цьому місті. Першою була одна з кімнат в двокімнатній квартирі. В іншій кімнаті проживала інша молода сім’я. Це житло вони одержали як молоді спеціалісти.

Після народження першої дочки Віти сім’я отримала двохкімнатну квартиру. В цьому помешканні вони проживали до цього часу.  Ця двокімнатна квартира назавжди ввійшла в історію не лише їхньої сім’ї, але й цілої родини. Вона була найближчим до столиці житлом, де можна було зупинитися на ночівлю і де ми часто зупинялися.  Але не тільки тому…

Котрийсь класик сказав, що “історія моєї сім’ї є частиною історії моєї країни”. Так само можна сказати і про квартиру Лук’яненків. Тут ми не раз зупинялися цілими компаніями, з прапорами, коли приїжджали до Києва на мітинги на початку 1990-их років в часи боротьби за Незалежність і підготовки до референдумуму.

Саме сюди приїхав з друзями Юрко Погинайко, коли першою колоною автобусів із Західної України прибув на Помаранчеву Революцію в листопаді 2004 року. Без перебільшення можна сказати, що тут був маленький родинний штаб цієї революції,  в якій брало участь більше десяти членів родини.

Ну й нарешті, в останні дні свого функціонування в ролі житла сім’ї Марти і Віктора, в грудні 2013 року, вона знову стала родинним революційним штабом. На цей раз тут знаходили “прибіжище” /як сказала би покійна мама/ члени родини, які брали участь в нашій черговій (третій !!!) революції – Євромайдані.  Зафіксовано навіть своєрідний рекорд ‑ ввечері 7-го грудня в цій квартирі одночасно перебувало 16 учасників Євромайдану з числа членів родини та їх друзів.

/Мирослав, Володя, Михайлик. Маркіян Мирославович, кум Маркіяна, товариш Маркіяна, Ольга Погинайко, Сашко Гладких. Наталя Багмут, Марта, Віктор, Віта Лукяненко, Діма Вітин, Оксанка, Василько Витвицькмй, Володя Янишівський з Болехова/.

Нова квартира Лук’яненків придбана ще 25 лютого 2013 року. Вона має три кімнати, загальна її площа становить 67 квадратних метрів. Розташоване нове помешкання в сусідньому будинку. Вікна нової квартири знаходяться майже навпроти вікон старої.

Майже весь рік пішов на доведення квартири до належного стану. Проведено “страшні” євроремонти, закуплено нові меблі та обладнання для кухні та ванни.

Якою буде доля старої квартири достеменно ще не відомо, але при наявності трьох незаміжніх доньок (!!!) можна впевнено сказати, що пустувати не буде.

Вся родина щиро вітає Марту та Віктора з такою радісною подією. Бажаємо їм у новій хаті здоров’я, злагоди, достатків, весільних музик і дитячого сміху онуків.

 

Мирослав Янишівський

1 січня  2014 р.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *